Het FREEWAY* Totaal Concept

Fortecs neemt de gehele klus uit handen

Introductie

FREEWAY elektrische wegdekverwarming is een speciaal product van Fortecs bv geschikt voor het vorstvrij houden van hellingbanen, op- en afritten, buitentrappen, terrassen, brugdekken, wegdelen van viaducten en tunnels, daken etc. De hoge kwaliteit materialen en de know-how van gespecialiseerde vakmensen van Fortecs bv maken FREEWAY tot het beste totaalconcept in elektrische wegdekverwarming. Met het unieke `totaalconcept` wordt het gehele traject, vanaf de tekentafel tot `turn-key` oplevering volledig door Fortecs bv overgenomen.

Totaalconcept

FREEWAY elektrische wegdekverwarming wordt met het unieke totaalconcept van Fortecs bv aangelegd. Fortecs is uw betrouwbare partner vanaf de tekentafel tot de `turn-key` oplevering. Door een team van specialisten wordt elk uniek project onder handen genomen. Daarmee verzekeren wij een voortdurende vakkundige aanpak van de complete uitvoering van uw project.

Fortecs neemt u de zorg uit handen voor:

 • Op het project afgestemd systeem; kabels, matten en besturing geheel geengineerd
 • Meedenken en op verzoek deelnemen aan bouwvergaderingen
 • Schakel/regelkast in eigen beheer op maat gemaakt, inclusief besturingstechniek, voor uw project
 • Mogelijke uitbreiding / aanpassing in besturing en regeling
 • Overleg met de uitvoerenden en opdrachtgevers
 • Professionele vakmensen
 • Begeleiding van het gehele project tot en met “turn-key” oplevering
 • Goede garantieregeling
 • Jaarlijks onderhoudscontract

Samenstelling

Systeemopbouw
FREEWAY* elektrische wegdekverwarming
In de te verwarmen vloer worden verwarmingskabels of –matten geïnstalleerd, en aangesloten, op een door sneeuw- en temperatuursensoren gestuurde regelunit.
Voor elk project wordt in eigen beheer een passende schakelkast vervaardigd.

Elementopbouw
FREEWAY verwarmingskabels en –matten zijn, op basis van 2-geleider-systeem, speciaal vervaardigd voor het verwarmen van buitengebieden. De verwarmingsaders zijn meermalen getwist en voorzien van een teflonmantel. Een aarding rondom gevlochten, en een sterke Teflon of PVC buitenmantel geven een krachtig, storingvrij systeem dat met een fabrieksmatig aangelast aansluitsnoer van 10 meter, aan één zijde, is uitgevoerd.

Besturing
Met sensoren in het wegdek wordt vocht én temperatuur gemeten, en slechts op basis van de gezamenlijke vraag zal de in de schakelkast ingebouwde stuureenheid het verwarmingssysteem activeren. De schakel/regel-kast wordt voor elk uniek project in eigen beheer op maat gemaakt en is standaard voorzien van, aan de buitenkant, afleesbare LED’s die de status van het systeem aangeeft. Bovendien is aan de buitenkant van de schakel/regelkast een sleutelschakelaar geplaatst waarmee het systeem handmatig kan worden geactiveerd.

Turn-key
Oplevering van het systeem met ons unieke `TOTAALCONCEPT`
Hiermee wordt de gehele engineering, vanaf de tekentafel tot de oplevering door ons uitgevoerd.

Extra's
In het overleg met de opdrachtgever en/of de eindgebruiker kunnen aanpassingen in de besturing worden aangegeven en als extra worden uitgevoerd:

 • GSM-melding
 • Ster/driehoek-schakeling
 • kWh-meters
 • Of andere wensen van opdrachtgever / eindgebruiker ten einde het systeem voor de eindgebruiker functioneel te optimaliseren.